kontakt@tiandmi.pl
Owsiankę uwielbiałam od dziecka, taką wolno gotowaną na mleku. Teraz też taką przygotowuję, ale tylko wtedy gdy mam więcej czasu i nie jestem aż tak strasznie głodna.
Owsianka jest wspaniałym źródłem błonnika, minerałów i witamin z grupy B, które mają zbawienny wpływ na nasz układ nerwowy.
Dzięki niej będziesz mieć energię do działania, poprawi się Twój nastrój, a przede wszystkim nasyci Cię na kilka godzin. Sama byłam zaskoczona różnicą, że gdy zjadłam owsiankę na śniadanie, to kolejny posiłek mogłam zjeść dopiero około 11.00 godziny, ponieważ nie odczuwałam głodu.
Po prostu idealne śniadanie dla całej rodziny.
Potrzebujesz:
ETAP I
Płatki owsiane zalej wrząca wodą i odstaw do momentu aż zmiękną i napęcznieją.
Dodaj cynamon, imbir, kardamon i miód, a następnie dokładnie wymieszaj.
W międzyczasie pokrój figi na mniejsze kawałki.
ETAP II
Do płatków owsianych dodaj kefir, orzechy, rodzynki i figi. I gotowe!
Ale najważniejsze jest to, żeby nie zapomnieć jej zjeść przed wyjściem z domu. Wiesz przecież, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem prawda?
Jeśli potrzebujesz, więcej przepisów na szybkie i pożywne śniadanie, to koniecznie przeczytaj wpis o domowej granoli
A czy wiesz, że....
10 paźniernika jest Światowym Dniem Owsianki. Powstał dzięki inicjatywie Mary Meals, która wspiera biedne dzieci i sieroty. W wielu krajach tego dnia organizowane są uroczystości powiązane tematycznie z owsianką. Więcej możesz poczytać na stronie: www.marysmeals.org.uk/worldporridgeday
A jakie jest Twoje ulubione śniadanie?
kontakt@tiandmi.pl
Skontaktuj się:
Zaobserwuj na:
Twój sukces jest dla mnie ważny.