kontakt@tiandmi.pl
Jesienny kompot ze skórek od jabłek zrobiłam po raz pierwszy 8 lat temu. Tego dnia spodziewałam się gości i piekłam dla nich szarlotkę. Została mi, wtedy duża ilość skórek od jabłek i stwierdziłam, że być może da się je przetworzyć na kompot. Poszukałam w spiżarni pozostałych składników i przystąpiłam do dzieła.
Kompot wyszedł przepyszny, wszyscy goście byli zachwyceni i mówili, że jeszcze nigdy nie pili tak dobrego kompotu. Od teraz gdy tylko piekę jabłeczniki i szarlotki, robię też ten pyszny jesienny kompot.
Tutaj znajdziesz przepis na doskonałą szarlotkę:
Potrzebujesz:
ETAP I
Do garnka wlej wodę. Następnie wsyp skórki od jabłek, 10 sztuk truskawek, 10 suszonych daktyli, 4 goździki, 0,5 łyżeczki mielonego imbiru, 2 łyżeczki mielonego cynamon.
Gotuj pod przykryciem przez około 40 minut.
Pozostaw pod przykryciem do momentu wystudzenia.
Gdy kompot wystygnie możesz dodać miód.
I gotowe.
Jeśli potrzebujesz więcej przepisów na pyszne napoje to przeczytaj te wpisy:
Rozgrzewające herbaty- trzy przepisy
Gotuj ze mną. Koniecznie wstaw zdjęcie na Instagramie i oznacz mnie @ti_and_mi, tak abym mogła zobaczyć Twoje dzieło. Jeśli nie masz Instagrama, możesz pochwalić się pisząc do mnie maila.
kontakt@tiandmi.pl
Skontaktuj się:
Zaobserwuj na:
Twój sukces jest dla mnie ważny.