kontakt@tiandmi.pl
Zauważyłam, że wiele osób choruje, dlatego opracowałam przepis na kanapkę wspierającą odporność.
A Ty jesz kanapki?
A może skusisz się na taką z dużą porcją warzyw? Przecież wiesz, że regularne spożywanie warzyw sprzyja walce z drobnoustrojami.
Idealnie sprawdzi się na co dzień, ale śmiało możesz podać takie kanapki na przykład w noc sylwestrową.
Pamiętam, że kiedyś na każdej domówce królowały kanapki. Przynajmniej za moich czasów. Takie mini kanapeczki. A teraz, co się jada na Waszych domówkach?
Potrzebujesz: (1 porcja)
ETAP I
Na suchej patelni podpraż pestki dyni i orzechy włoskie.
Czosnek zgnieć przy pomocy drewnianej łopatki i chwilę podsmaż na patelni z dodatkiem paru listków rozmarynu.
Pieczarki pokrój w drobną kostkę i chwilę podsmaż. Dopraw solą i pieprzem.
Następnie podsmaż dynię. Dopraw ją cynamonem i solą.
Usmaż liście szpinaku.
Na koniec usmaż kawałki chleba.
Serek śmietankowy połącz z czosnkiem, czarnuszką i posiekaną natką pietruszki.
ETAP II
Na kromkę chleba nałóż:
• pastę z serka śmietankowego, czosnku, natki pietruszki i czarnuszki,
• pieczarki,
• szpinak,
• dynię,
• pestki dyni i orzechy włoskie,
• paprykę,
• rozmaryn.
I gotowe
Potrzebujesz więcej przepisów ? Przeczytaj te wpisy:
Gotuj ze mną. Koniecznie wstaw zdjęcie na Instagramie i oznacz mnie @ti_and_mi, tak abym mogła zobaczyć Twoje dzieło. Jeśli nie masz Instagrama, możesz pochwalić się pisząc do mnie maila.
kontakt@tiandmi.pl
Skontaktuj się:
Zaobserwuj na:
Twój sukces jest dla mnie ważny.