kontakt@tiandmi.pl
To, co skusisz się na taki mocno zielony początek dnia?
A może znasz kogoś, kto jeszcze nie przekonał się do jedzenia szpinaku? Jeśli tak, to koniecznie przygotuj i dla niej taką miseczkę pełną znakomitych składników. Gwarantuję, że po tym przepisie zakocha się w szpinaku.
Przyznam szczerze, że jako dziecko nie za bardzo lubiłam szpinak. Dopiero, będąc w ciąży doceniłam go i nauczyłam się przyrządzać z niego potrawy, by smakował wybornie! Chociaż nadal zastanawiam się jak kiedyś mogłam go nie jeść. No nic czasu już nie cofnę, więc teraz nadrabiam zaległości i zjadam podwójne porcje.
Potrzebujesz: ( na 3 porcje)
na smoothie:
do dekoracji:
ETAP I
5 sztuk kiwi, 1 banana, 1 pomarańczę obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki.
Do blendera kielichowego włóż: pokrojone kiwi, banana, pomarańczę, szpinak, 1 łyżkę chlorelli, 1 łyżkę macy, 1 łyżkę kokosowej mąki oraz 4 suszone daktyle.
Wszystko zblenduj na gładką masę.
ETAP II
Przelej smoothie do miseczek ( u mnie wyszło dla 3 osób). Udekoruj kiwi, płatkami kokosowymi, surowymi ziarnami kakao. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Czy wiesz, że...
Szpinak jest bogaty w witaminę C, żelazo, magnez, kwas foliowy i potas
Kiwi jest źródłem kwasu foliowego, witaminy C, witamin z grupy B. Jednocześnie jest owocem niskokalorycznym.
Chlorella jest bogata w witaminy z grupy B, C, E, A. Dzięki zawartości chlorofilu wspomaga układ immunologiczny.
Jeśli potrzebujesz więcej przepisów na smoothie bowl to koniecznie przeczytaj wpis o:
Jeśli potrzebujesz więcej przepisów z zastosowaniem szpinaku koniecznie przeczytaj te wpisy:
kontakt@tiandmi.pl
Skontaktuj się:
Zaobserwuj na:
Twój sukces jest dla mnie ważny.