kontakt@tiandmi.pl
Mam dla Ciebie słodkości, które są wprost idealne na listopadowe szarości. To, co skusisz się na zielone ciastka?
Pyszne, zdrowe i przede wszystkim pełne wspaniałych składników.
Słodkie, chociaż nie zawierają dodatkowo dosypywanego cukru, tylko naturalnie występujące cukry w poszczególnych składnikach.
Od kilku lat staram się nie używać cukru dodatkowo dosypywanego. W zamian korzystam z naturalnej słodyczy poszczególnych składników. Idealnym zamiennikiem dla cukru są daktyle, albo bardzo dojrzałe banany. Szczerze polecam !
Potrzebujesz:
ETAP I
Pistacje obierz ze skorupek. Daktyle i pistacje zalej wrzątkiem i odstaw na około 1 godzinę. Po tym czasie obierz pistacje.
ETAP II
Do miski wsyp: 2 szklanki mąki owsianej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki moringi, 2 łyżki białka konopnego, 2 łyżki chlorelli, 1 łyżkę lucumy, 1 łyżkę syropu klonowego, 6 łyżek oleju ryżowego oraz 6 łyżek napoju migdałowego. Wymieszaj.
Przy pomocy widelca rozgnieć banana i daktyle.
Pistacje pokrój na mniejsze kawałki.
Dodaj do pozostałych składników. Dokładnie wymieszaj, a następnie wyrób ciasto przy pomocy dłoni.
ETAP III
Wyrobione ciasto wyłóż na papierze do pieczenia. Uformuj z niego walec. Owiń szczelnie papierem do pieczenia i włóż do zamrażalnika na godzinę.
ETAP IV
Po upływie czasu wyjmij masę z zamrażalnika. Następnie pokrój na kawałki o grubości około 1 centymetr.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.
Piecz około 20 minut. Po upływie 10 minut przerzuć ciastka na drugą stronę.
Jeśli potrzebujesz więcej przepisów na zdrowe ciastka koniecznie przeczytaj wpisy o:
kontakt@tiandmi.pl
Skontaktuj się:
Zaobserwuj na:
Twój sukces jest dla mnie ważny.