kontakt@tiandmi.pl
Potrzebujesz zjeść coś lżejszego? To koniecznie zrób sobie sałatkę.
Taka sałatka z burratą i pomidorami idealnie sprawdzi się jako śniadanie, kolacja, ale także z powodzeniem można wziąć ją do pracy. Możesz ją zjeść jako samodzielne danie albo podać jako dodatek.
Sałatka z burratą i pomidorami to szybka, prosta, lekka i delikatna potrawa z dużą porcją witamin.
To, co przekonałam Cię?
Potrzebujesz: ( na 4 porcje)
sałatka:
na sos:
Rady:
ETAP I
Sos:
Pistacje obierz ze skorupek.
Do kielicha blendera wlej olej. Następnie wsyp: szpinak, pistacje, ser, ząbek czosnku i pieprz.
Zblenduj wszystko na gładką masę. Wstaw do lodówki.
ETAP II
Dynię obierz ze skórki. Możesz pokroić ją w kostkę lub tak jak ja zrobić z niej kulki.
Połącz 1 łyżkę oleju z 1 łyżeczką ziół włoskich, a następnie obtocz dynię w tej marynacie.
Pomidorki polej olejem.
Dynię i pomidorki piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180°C.
ETAP III
Granat przekrój na pół, a następnie obierz z twardej skórki.
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Orzechy włoskie upraż na suchej patelni, ale musisz uważać, ponieważ łatwo mogą się przypalić. Gdy ostygną pokrój je na mniejsze kawałki.
Oliwki pokrój w talarki.
ETAP IV
Na środku talerza połóż sos. Następnie ułóż: roszponkę, burratę, pomidorki, cebulę, oliwki, granat, orzechy i dynię,
Jeśli potrzebujesz więcej przepisów na pyszne sałatki to koniecznie przeczytaj te wpisy:
Gotuj ze mną. Koniecznie wstaw zdjęcie na Instagramie i oznacz mnie @ti_and_mi, tak abym mogła zobaczyć Twoje dzieło. Jeśli nie masz Instagrama, możesz pochwalić się pisząc do mnie maila.
kontakt@tiandmi.pl
Skontaktuj się:
Zaobserwuj na:
Twój sukces jest dla mnie ważny.