kontakt@tiandmi.pl
Pamiętam, że gdy byłam dzieckiem w telewizji była emitowana bajka o Popeyu, czyli o marynarzu, który gdy tylko zjadał szpinak z puszki zyskiwał super moc. Nawet ta bajka i perspektywa zyskania szczególnych mocy nie zachęciła mnie wtedy, żeby zaakceptować szpinak. Dopiero, będąc w ciąży doceniłam go i nauczyłam się przyrządzać z niego potrawy, by smakował wybornie!
Obecnie szaleje za szpinakiem i miłość do niego przekazałam mojemu synkowi, który uwielbia zupę szpinakową, pierogi, naleśniki i gofry ze szpinakiem.
Wypróbuj ten przepis i dołącz do naszej drużyny szpinakowe love.
Potrzebujesz:
I ETAP
Ugotuj wywar z: 2 marchewek, 2 pietruszek, 4 ziemniaków.
II ETAP
Na patelni rozpuść masło, a następnie dodaj do niego 3 ząbki czosnku.
Do podsmażonego czosnku wrzuć mrożony szpinak. Duś do momentu całkowitego rozmrożenia szpinaku.
Następnie przełóż szpinak do garnka z wywarem i gotuj jeszcze przez około 5 minut.
III ETAP
Zmiksuj zupę blenderem, aż powstanie gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem posyp drobno posiekanym żółtkiem. Koniecznie zrób w kształcie serduszka.
Jeżeli potrzebujesz więcej przepisów na pyszne zupy koniecznie przeczytaj wpis:
Zupa krem z pieczonych buraków i batatów
Kremowa zupa z topinamburem z dodatkiem gruszki i pietruszki
Zupa krem z pieczonych białych papryk i jabłek
Jeżeli potrzebujesz więcej przepisów z dodatkiem szpinaku to koniecznie przeczytaj wpis:
Czy wiesz, że...
Szpinak- zawiera witaminę C, kwas foliowy, magnez, żelazo i potas.
Gotuj ze mną. Koniecznie wstaw zdjęcie na Instagramie i oznacz mnie @ti_and_mi, tak abym mogła zobaczyć Twoje dzieło. Jeśli nie masz Instagrama, możesz pochwalić się pisząc do mnie maila.
kontakt@tiandmi.pl
Skontaktuj się:
Zaobserwuj na:
Twój sukces jest dla mnie ważny.